Έχετε πόνο στο Ισχίο;

Μάθετε αν χρειάζεστε Αρθροπλαστική Ισχίου ή άλλη θεραπεία

Απαντώντας σε 12 απλές ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, μέσα σε 2-5 λεπτά, μπορείτε να δείτε με αυτό το αξιόπιστο επιστημονικό ερωτηματολόγιο (Oxford Hip Score) από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, την λειτουργική κατάσταση του ισχίου σας (χωρίς ακτινογραφίες ή άλλο διαγνωστικό έλεγχο) και αν είστε υποψήφιος για Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου ή άλλη θεραπεία.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας (καθώς και αν επιθυμείτε ή όχι να επικοινωνήσουμε μαζί σας) και επιλέξτε την απάντηση που σας αντιπροσωπεύει καλύτερα σε κάθε μία από τις 12 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Χρειάζονται μόνο 2-5 λεπτά.

Στο τέλος θα λάβετε μια βαθμολογία που θα είναι αντιπροσωπευτική του πόνου και της λειτουργικότητας της άρθρωσης σας και κατά πόσο αυτό επηρεάζει τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Τέλος θα σας δωθεί μια εκτίμηση τις βαρύτητας της πάθησης (αρθρίτιδας) και κατά πόσο θα χρειαστείτε συντηρητική ή χειρουργική θεραπεία (Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου ή άλλη θεραπεία).

Το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την παρακολούθηση της βελτίωσης και προόδου μετά από Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου ή άλλη χειρουργική ή μη θεραπεία (Σύγκριση προ και μετά τη θεραπεία).

Το παρακάτω ερωτηματολόγιο- score είναι ένα επιστημονικό όργανο αξιολόγησης του πόνου και της λειτουργικότητας του ισχίου, που μπορεί να βοηθήσει εσάς και τον ορθοπαιδικό σας να κατανοήσει το μέγεθος και τη σοβαρότητα της πάθησής σας και να κατευθύνει τα επόμενα διαγνωστικά και θεραπευτικά βήματα.

Το Oxford Hip Score (OHS) είναι ένα ερωτηματολόγιο όπου οι ίδιοι οι ασθενείς αξιολογούν τα συμπτώματα τους (Patient Reported Outcome -PRO). Το OHS αποτελείται από δώδεκα ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, που καλύπτουν τον πόνο και τη λειτουργία του ισχίου και χρειάζεται μόνο 2-5 λεπτά.

Σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από ερευνητές στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με χειρουργούς του Ορθοπεδικού Κέντρου Nuffield.

Είναι σύντομο, πρακτικό, αξιόπιστο, έγκυρο και ευαίσθητο σε κλινικά σημαντικές αλλαγές με την πάροδο του χρόνου.

Αναπτύχθηκε για να εκτιμήσει την βελτίωση και την πρόοδο του ασθενούς μετά από Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου. Το OHS έχει επικυρωθεί στη συνέχεια για χρήση στην αξιολόγηση άλλων μη χειρουργικών θεραπειών ή και για τη διαγνωστική προσέγγιση σε όσους πάσχουν από προβλήματα στο ισχίο.

Χρησιμοποιείται από εκατοντάδες χιλιάδες Ορθοπαιδικούς, γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και ερευνητές παγκοσμίως για την αξιολόγηση, παρακολούθηση των ασθενών τους και την αποτελεσματικότητα των θεραπειών που εφαρμόζονται και για την εξαγωγή και δημοσίευση αξιόπιστων αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου προϋποθέτει την αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας και την πολιτική GDPR.

Ονοματεπώνυμο
Ηλικία
Email
Τηλέφωνο