Αρθρίτιδα Γόνατος

Η Αρθρίτιδα του γόνατος είναι η φθορά-καταστροφή του χόνδρου της άρθρωσης του γόνατος. Οι 2 βασικές μορφές αρθρίτιδας που προσβάλουν το γόνατο είναι η Οστεοαρθρίτιδα κι η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα.

Αρθρίτιδα Ισχίου

Η αρθρίτιδα του Ισχίου είναι η φθορά- καταστροφή του χόνδρου της άρθρωσης του ισχίου. Οι δύο βασικές μορφές της αρθρίτιδας ισχίου είναι η Οστεοαρθρίτιδα (ΟΑ) και η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα (ΡΑ).

Κατάγματα Ισχίου (Γοφού)

Το ισχίο είναι μια από τις μεγαλύτερες αρθρώσεις του σώματος. Επιτρέπει στο κάτω άκρο να κάμπτεται και να περιστρέφεται στη λεκάνη. Κάταγμα ισχίου είναι το «σπάσιμο» στο άνω τεταρτημόριο του μηριαίου οστού, που συνήθως συνδέεται με τη γήρανση του πληθυσμού, επειδή συμβαίνει κατά κανόνα σε μεγάλη ηλικία, λόγω της οστεοπόρωσης και των πτώσεων.

Ρήξη Μηνίσκου

Κάκωση – ρήξη του μηνίσκου μπορεί να προκύψει είτε σαν αποτέλεσμα τραυματισμού κατά την άθληση, είτε από μια απλή στροφική κίνηση, όταν για παράδειγμα σηκωνόμαστε από μια καρέκλα ή στρίβουμε για να αλλάξουμε κατεύθυνση με το πόδι σταθερό στο έδαφος οπότε το μηριαίο οστό στρέφεται ενώ η κνήμη παραμένει σταθερή.

Ρήξη Χιαστού

Το γόνατο έχει 2 συνδέσμους σε χιαστή διάταξη: έναν πρόσθιο (Πρόσθιος Χιαστός Σύνδεσμος) και έναν οπίσθιο (Οπίσθιος Χιαστός Σύνδεσμος). Οι σύνδεσμοι αυτοί είναι καθοριστικοί για την κάμψη του γόνατος, ενώ το σταθεροποιούν από προσθιοπίσθιες δυνάμεις.