Αρθρίτιδα Γόνατος

Η Αρθρίτιδα του γόνατος είναι η φθορά-καταστροφή του χόνδρου της άρθρωσης του γόνατος. Οι 2 βασικές μορφές αρθρίτιδας που προσβάλουν το γόνατο είναι η Οστεοαρθρίτιδα κι η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα.

Αρθρίτιδα Ισχίου

Η αρθρίτιδα του Ισχίου είναι η φθορά- καταστροφή του χόνδρου της άρθρωσης του ισχίου. Οι δύο βασικές μορφές της αρθρίτιδας ισχίου είναι η Οστεοαρθρίτιδα (ΟΑ) και η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα (ΡΑ).

Κατάγματα Ισχίου (Γοφού)

Το ισχίο είναι μια από τις μεγαλύτερες αρθρώσεις του σώματος. Επιτρέπει στο κάτω άκρο να κάμπτεται και να περιστρέφεται στη λεκάνη. Κάταγμα ισχίου είναι το «σπάσιμο» στο άνω τεταρτημόριο του μηριαίου οστού, που συνήθως συνδέεται με τη γήρανση του πληθυσμού, επειδή συμβαίνει κατά κανόνα σε μεγάλη ηλικία.

Κατάγματα Οστών

Το κάταγμα ενός οστού είναι το σπάσιμο του οστού. Μπορεί να κυμαίνεται από μια λεπτή ρωγμή έως ένα πλήρες σπάσιμο. Το οστό μπορεί να σπάσει εγκάρσια, λοξά, σε πολλά σημεία ή σε πολλά κομμάτια. Τα περισσότερα κατάγματα συμβαίνουν όταν ένα οστό δεχθεί μεγαλύτερη δύναμη ή πίεση από ό, τι μπορεί να αντέξει.

Ρήξη Χιαστού

Το γόνατο έχει 2 συνδέσμους σε χιαστή διάταξη: έναν πρόσθιο (Πρόσθιος Χιαστός Σύνδεσμος) και έναν οπίσθιο (Οπίσθιος Χιαστός Σύνδεσμος). Οι σύνδεσμοι αυτοί είναι καθοριστικοί για την κάμψη του γόνατος, ενώ το σταθεροποιούν από προσθιοπίσθιες δυνάμεις.

Ρήξη Μηνίσκου

Ρήξη μηνίσκου μπορεί να προκύψει είτε ως αποτέλεσμα τραυματισμού κατά την άθληση είτε από μια απλή στροφική κίνηση, όταν π.χ. σηκωνόμαστε από μια καρέκλα ή στρίβουμε για να αλλάξουμε κατεύθυνση με το πόδι σταθερό στο έδαφος.

Έξω Επικονδυλίτιδα Αγκώνα

Η έξω επικονδυλίτιδα είναι μια επώδυνη κατάσταση των τενόντων που εκφύονται από το οστό στο εξωτερικό μέρος του αγκώνα (στον έξω επικόνδυλο).  Οι τένοντες εκφύονται από ένα οστό και καταφύονται σε ένα άλλο γειτονικό μεταφέροντας τις δυνάμεις των μυών.

Εξάρθρημα Επιγονατίδας

Η μερική (υπεξάρθρημα) ή ολική εξάρθρωση της επιγονατίδας συμβαίνει όταν η επιγονατίδα βγαίνει από τη μηριαία τροχιλία προς τα έξω, κατά τη διάρκεια της κίνησης του γόνατος (εξάρθρημα επιγονατίδας) που μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια της επιγονατίδας.

Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα

Το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα (συντομογραφία ΣΚΣ), είναι η κατάσταση που προκαλείται όταν το μέσο νεύρο πιέζεται, καθώς περνάει από τον καρπιαίο σωλήνα.

Οσφυαλγία – Ισχιαλγία

Οσφυαλγία είναι ο πόνος στη οσφυϊκή μοίρα της  σπονδυλικής στήλης, στη «μέση». Η ισχιαλγία είναι ο πόνος που προκαλείται από ερεθισμό του ισχιακού νεύρου και είναι συνήθως κατά μήκος του ενός ποδιού.

Ρευματοειδής Αρθρίτιδα

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια χρόνια πάθηση που προκαλεί πόνο, οίδημα (πρήξιμο) και δυσκαμψία στις αρθρώσεις. Η πάθηση επηρεάζει συνήθως τα χέρια, τα πόδια και τους καρπούς.

Τενοντίτιδα Ώμου

Η τενοντίτιδα ώμου είναι η φλεγμονή (ερεθισμός) των τενόντων του στροφικού πετάλου (rotator cuff) ή του τένοντα του δικέφαλου. Αναφέρεται και ως τενοντίτιδα του στροφικού πετάλου του ώμου.

Κότσι Ποδιού – Βλαισός Μέγας Δάκτυλος

Το Κότσι Ποδιού (Βλαισός Μέγας Δάκτυλος ή hallux valgus) είναι μια παραμόρφωση στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού στη μεταταρσοφαλαγγική άρθρωση με χαρακτηριστικό το μεγάλο δάκτυλο να δείχνει προς τα εκτός.